ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές Θεσμών: Δεν ήμασταν ενήμεροι για τη συμφωνια για τα F-16

Δεν ήταν ενήμεροι οι θεσμοί για τη συμφωνία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, συμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή».

Ειδικότερα, πηγή με γνώση του θέματος έλεγε στην εφημερίδα ότι «οι δημοσιονομικές λεπτομέρειες θα πρέπει να συζητηθούν όταν υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά την συμφωνία». Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τους όρους αλλά και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, ξεκαθάριζαν οι ιδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είχε δηλώσει ότι η αποπληρωμή τους θα γίνει σταδιακά στα επόμενα 10 χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, το κόστος των 2,4 δισ  δεν αφορά μόνο την αναβάθμιση των F-16, η οποία, όπως ανέφερε, θα κοστίσει 1,1 δισ. αλλά και τα αντισταθμιστικά.

Το θέμα αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία ελληνικής και αμερικανικής πλευράς για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι ως γερμανική κυβέρνηση δεν έχει βεβαίως τίποτα να σχολιάσει σε ό,τι αφορά το πώς η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

ΠΗΓΗ

Tags
Loading...

Σχετικά Άρθρα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Close