ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Μνημονιακή υποχρέωση η επένδυση στο Ελληνικό

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο με 15 ψήφους υπέρ και μια κατά κύρηξε την Τρίτη 300 στρέμματα στο Ελληνικό ως αρχαιολογικό χώρο, χθες η Lamda Development σε επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε πως αναμένεται την επίσημη ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο των αποφάσεων του Συμβουλίου.

Στην ίδια ανακοίνωση η Lamda Development ανέφερε ότι «η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας».

Loading...

Σχετικά Άρθρα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Close