ΕΛΛΑΔΑ

Θα βάζουν ανήλικα να επιλέγουν το φύλο τους! – Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτατα

Του Άρη Δημόπουλου

Σε θέμα των ημερών έχει εξελιχθεί η συζήτηση γύρω από το πλέον σκανδαλώδες νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου σε ανήλικα παιδιά! Το εν λόγω σχέδιο νόμου αναμένεται να έρθει εντός ολίγων ημερών στην ελληνική Βουλή, αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων.

ΜΚΟ και διάφοροι φορείς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικαλούνται το «δεδικασμένο» που υπάρχει ήδη στη χώρα μας, αναφορικά με παρόμοιες αποφάσεις που πάρθηκαν στο παρελθόν. 

Ωστόσο ο νέος νόμος θα πρέπει να…αναγράφεται ρητά και στο Σύνταγμα! 

Σε κάθε περίπτωση όποιος δεν συμφωνεί δημοσίως με τέτοιου είδους πρακτικές θα δέχεται όχι μόνο την οργή από τους εκπροσώπους της «διαφορετικότητας», αλλά μελλοντικά ακόμη και την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Για το εν λόγω νομοσχέδιο τοποθετήθηκε και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης:

«Με το νομοσχέδιο αυτό διαμορφώνεται επιτέλους ένα σταθερό πλαίσιο, σύμφωνο με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τη νομική αναγνώριση της δυνατότητας επαναπροσδιορισμού φύλου ενός προσώπου, που προσφέρει επιπλέον εγγυήσεις αξιοπρέπειας (κυρίως μυστικότητας της διαδικασίας) και ασφάλειας δικαίου, επί τη βάσει πάντως όσων ήδη γίνονται νομολογιακά δεκτά και επί χρόνια εφαρμόζονται από τα ελληνικά δικαστήρια. 

Τυχόν ενστάσεις για επιμέρους ρυθμίσεις, δεν αναιρούν όσα θετικά κατοχυρώνονται με το νομοσχέδιο, όπως ότι εισάγεται ρητώς στο ελληνικό δίκαιο ορισμός της ταυτότητας φύλου, τυποποιείται και νομοθετικά η αποσύνδεση της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου από ιατρικές επεμβάσεις ή ψυχιατρικές γνωματεύσεις, ρυθμίζονται ζητήματα σχέσεων με τρίτα πρόσωπα και απλοποιείται εν γένει η διαδικασία της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου, χωρίς να μειώνονται οι εγγυήσεις ασφάλειας δικαίου, τόσο για το ίδιο το πρόσωπο όσο και για τρίτους.

Η μείωση του ορίου ηλικίας και η περαιτέρω απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών είναι ζητήματα που πρέπει, πάντως, να απασχολήσουν τον νομοθέτη προς την κατεύθυνση εξεύρεσης των βέλτιστων λύσεων προς το συμφέρον των εμπλεκόμενων προσώπων».

Μάλιστα οι υπέρμαχοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, διακρίνουν και μία…ροπή της ελληνικής κοινωνίας προς ρατσιστικά-ομοφοβικά φαινόμενα, τα οποία ωστόσο θα εξαλειφθούν με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. 

Καλώς ήρθατε στην «νέα Ελλάδα»…

ΠΗΓΗ

Tags
Loading...

Σχετικά Άρθρα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Close